Klímaszerelés Budapest

Klímaszerelésre van szüksége Pest megyében? Mi segíthetünk!

Oldalfali split klímaszerelés költségek:

Az alap klímaszerelés költsége 75.000 Forint!

Az alap klíma szerelés a kültéri, és a beltéri egység közötti 3 méteres csőtávolságig terjed, és magába foglalja a következőket:

– a nálunk vásárolt klíma berendezés kiszállítását, és a kiszállási díjat

– 1 db fő fal átfúrását (max 50 cm)

– a kültéri és a beltéri egység közötti vegytiszta szigetelt hűtőközeg csővezetékeket

– a kábelcsatornát és a szükséges csatorna idomokat

– a hálózati vezeték kiépítését a készüléktől négy méteres távolságig, dugvillával konnektorba. Az elektromos hálózatba való direkt bekötést  villanyszerelő szakemberrel kell kiépíttetni!

– a kültéri és a beltéri egység közötti villamos kábeleket

– a kondenzvíz elvezetését a kültéri egység felé (motor nélkül)

– a kültéri egység felszereléséhez szükséges oldalfali tartókonzolt. Tető, talaj, vagy egyéb egyedi tartókonzolra csak pontos egyeztetés után tudunk árat adni.

– a klíma berendezés szakszerű telepítését, beüzemelését a telepítési dokumentációknak megfelelően, beüzemelési jegyzőkönyv kitöltését, a szerelés utáni takarítást, a klíma telepítéshez szükséges segédanyagokat.

3 méteres csőhosszúság felett minden megkezdett méter 8000Ft

(Ez tartalmazza a kiépítéséhez szükséges anyagokat, dekor csatornát stb…)

Az 1db főfal után minden további fal átfúrása 5000Ft

A kondenzvíz amennyiben nem a kültéri egységhez van kivezetve 1.500 Ft/méter

Az ár tartalmazza a kondenzvíz vezetéket, a falon kívüli rögzítéshez a műanyag bilincseket és rögzítő csavarokat, valamint a munkadíjat. 

A nem általunk forgalmazott készülék alap szerelési díja 85.000Ft

Elérhető árak – Minőségi termékek – Garancia – Akciók

A Klimalex különlegessége, hogy Önnek nem kell heteket várnia! Hívását követően akár már másnap helyszíni felmérést tud végezni kollégánk, majd rövidesen egy szakszerűen felszerelt, már beüzemelt klímát élvezhet! Pest megye területén ingyenes helyszíni felméréssel dolgozunk, a környező megyék esetében pedig ha minket bíz meg a klímaszereléssel a felmérés után, akkor a helyszíni felmérés díját levonjuk a végösszegből. Több gyártó többféle terméke elérhető cégünknél, mind megbízható márkák, amelyek már bizonyítottak. Mivel széles a választék, ezért könnyebben megtalálhatjuk közösen az Ön igényeinek és pénztárcájának megfelelő megoldást!

Milyen a jó klíma?

Általános kérdés, ami még a vásárlás, beszerelés előtt megfogan minden ügyfélben. Hűtsön vagy fűtsön is? Mekkora helységet kell kiszolgálnia? Kinek mik a legfontosabb szempontok – úgy lehet az egyéni igények alapján meghatározni, hogy mi lesz a legjobb választás. Ugyanakkor a legjobb rendszert csak akkor kaphatja meg, ha hozzáértő szakemberek dolgoznak azon, hogy az Ön igényeinek leginkább megfelelő kílmát szerelhessék be! A hangsúly a minőségen és a gyorsaságon van, ehhez kíván cégünk klímaszerelés klíma szolgáltatásaival hozzájárulni!

Egyre több háztartásban kerül fel klíma. Érthető módon, hiszen számos előnyt rejtenek magukban ezek a készülékek. Praktikus társ a melegben és a hidegben egyaránt – éppen ahogy a szükség kívánja. A légkondicionálás már nem luxus, mi segítünk az Ön igényeinek és az ingatlan adottságainak megfelelő klíma készülék kiválasztásában, a klíma beszerzésében és a szakszerű klíma beszerelése terén!

A túl olcsó szerelés hátránya természetesen, hogy előbb vagy utóbb valamilyen probléma ütheti fel a fejét. A legrosszabb az, ha a beszerelt klíma nem tud eleget tenni az elvárásoknak, ez országosan gondot jelent és többnyire a szakértelem és az információhiány miatt van. Ezt mindenképpen el szeretnénk kerülni, ezért is nyújtunk szakértő tanácsokat, ezért végzünk alapos helyszíni felmérést, hogy a jövőben egy valóban jó klímát élvezhessen! Nem fordulhat elő, hogy a megrendelő a klíma szerelését követően fázik vagy épp úgy melege van, mint a felszerelés előtt! Ez általában a rosszul méretezett klíma miatt van.

Az előzetes felmérésnél nem csak azt veszi figyelembe a klímaszerelő, hogy mekkora a szoba, amit fel kell fűteni vagy le kell hűteni, hanem a körülményeket is alaposan felméri. Számos épület van, főleg Budapest területén, ahol a belmagasság a jelenkori átlagnál nagyobb. Ez megnöveli a szoba légterét és így fals eredményt adna a számításoknál az, ha csupán az alapterületet vennénk számításba. A modern otthonok jellemzője a nappalival egybenyitott konyha, tágas, nagy helységek. Itt is hasonló szempontok szerint kell eljárni a felmérésnél, szem előtt kell tartani, hogy hová helyezzük fel a kílmát és az mekkora teljesítménnyel fűtsön-hűtsön. Ez elengedhetetlen annak érdekében, hogy tényleg ki tudja használni a klímáját.

Részletes, személyre szabott tájékoztatást nyújtunk, hogy a legoptimálisabb klíma készülék kerülhessen felszerelésre otthon, az irodában, a nyaralóban, lényegében bárhol. A megfelelő készülék kiválasztása közös munka, ám itt mindenképp az ügyfél dönt végül. A mi feladatunk, hogy minden szükséges információt megadjuk, hogy kellőképp tájékoztassuk Önt a lehetőségeiről, a klímák nyújtotta megoldásokról, hogy az igényeihez mérten a legjobbat választhassa.

Klímaszerelés Budapest árak 2022-ben

Egyre jobban érződnek az emelkedő árak. A gáz ára is emelkedik és bár egyenlőre némi védettséget élvezhet a magyar lakosság, érdemes előre gondolkodni azzal kapcsolatban, hogy miként tudná bebiztosítani otthonát, családját a hideg ellen. A korszerűsítés mindig jó befektetés, mindig megéri. A klíma szerelés árak esetében sok minden meghatározó, tehát látatlanban előre semmiképp sem lehet pontos árat mondani. A felmérést követően és az ügyféllel történő egyeztetés után viszont már pontosan meg tudja mondani a klímaszerelő, hogy mennyibe kerül a klíma. A klímaszerelési árak függnek attól, hogy hány darab készülékre lesz szükség, illetve azok milyenek.

Amennyiben érdekli, hogy mennyibe fog kerülni a klíma, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen helyszíni felmérést, hogy pontos árajánlatot tudjunk adni!


Talán így az árak kapcsán kellene szót ejtenünk arról, hogy vannak vállalkozó szellemű önjelölt szerelők, akik úgy gondolják, hogy majd ők megoldják okosba a felszerelést, hiszen találtak az interneten olcsóbban is klímát annál, mint amit javasoltak, ajánlottak nekik. A klímaszerelés házilag nagy vállalás, jobb, ha letesz róla! A klíma szerelés házilag ugyanis sok hátulütőt rejt, amire nyilván csak később derül fény. Persze ez mindenkinek a saját döntése, azonban ahogyan már említettük, sokszor azért nem lesz olyan a rendszer, nem fog annyit tudni, mint amit elvártunk tőle, amit beígértek vele, mert nem szakember végezte a kivitelezést.

A kivitelezés része a tervezés is, ami talán a legfontosabb lépés az egész folyamatban, mert itt kerül meghatározásra, hogy mekkora klíma fog kelleni az ingatlanba és hová kerülnek felszerelésre. Bizony, az sem mindegy, hová tesszük! Lehet, hogy a laikusként elképzelt helyen esztétikusabb, ám olykor előfordul, hogy emiatt nem tudja kellőképp felfűteni vagy lehűteni a szobát a klímánk. Ezt elkerülve azt tanácsoljuk, hogy kérjen szakértő segítséget a témában – higgye el, jobban jár!

A klímaszerelés menete, folyamatai:

Több szakaszból áll össze a kílmaszerelés folyamata, amit mindenképp megelőz a felmérés, kalkulációk, ellenőrzési feladatok. Ezekre annak érdekében van szükség, hogy olyan végeredményt élvezhessen, amivel elégedett, mert esztétikus, az igényeinek megfelelő. Mutatjuk is lépésről-lépésre a klíma felszerelésének menetét!

  1. Ellenőrzés és előkészület:

Ebben a szakaszban olyan előkészületi feladatokat végzünk el, amelyek meghatározóak a későbbekben a klíma megfelelő működésére nézve. Erre azért van szükség,hogy minél tovább, minél hosszabb élettartamú klímát élvezhessen, ami valóban az igényeit szolgálja, ami megfelel az elképzeléseinek és amely esztétikus is egyúttal. Tehát mielőtt beleugranánk a mélyvízbe és elkezdenénk felszerelni klímáját, minden esetben helyszíni felméréssel kezdünk.

A helyszíni felmérés során az ügyféllel közösen átbeszéljük a lehetőségeket, felmérjük a lehetséges opciókat mind a készülék típusára, hatékonyságára és elhelyezésére tekintettel. A megrendelő elvárásai, a környezeti adottságok és a költségvetés fényében megbeszéljük, hogy mi lenne a legjobb megoldás. Ez az ingyenes felmérés és ellenőrzés alkalmas arra is, hogy meg tudjuk beszélni, végül mennyibe fog kerülni Önnek a klíma: berendezés, szerelés – munkadíj.

Ha véglegesítve lett a megrendelés, akkor a klímaszerelő még egyszer kimegy a helyszínre és újra ellenőrzi azt, ismét meggyőződik róla, hogy az előzőleg megbeszélt részletek rendben lesznek-e. Ide tartozik a beltéri és kültéri egység elhelyezése, a csövezés, vezetékezés, avagy az elektromos vezetékek útvonalát, a rézcsövek útvonalát (melyek a két berendezést összekötik), a kondenzvíz elvezetésének kialakítását, továbbá az elektromos betáplálás kiépítésének módját. Mindezt a megrendelővel együtt pontosítva.

  • A légkondicionáló szerelés első szakasza:

Az első szakaszban a beltéri egység alaplapja kerül rögzítésre, a falra. Ezután jöhetnek a rézcsövek és elektromos kábelek, azok útvonalának kiépítése. Mindez megoldható a falhoronyban, illetve ha van, a dekorcsatornában is, azonban ha split klíma kerül felszerelésre és vasbeton a fal, akkor a faláttörést is el kell végezni. Amikor megtörtént a faláttörés, akkor a készülék kültéri egységének megerősített, valamint rezgéscsillapított fali konzolját kell felszerelni. A külső szerelési magasság kb. 3-4 méterig létráról megoldható, viszont, ha ennél magasabbra kerül az egység, akkor más módszereket kell bevetni, ami esetlegesen plusz költségeket vonhat magával.

  • A klíma szerelés középső szakasza:

Fel lett helyezve a klíma beltéri egység és a kültéri egység, a következő lépésben pedig ezt a kettőt kell összekötni egymással. Ehhez egy kalorikus vegytiszta és szigetelt rézcső párt alkalmazunk, ami összeköti a légkondicionáló berendezés két elemét.

A kondenzvíz elevezetés kétféle módon valósulhat meg: gravitációs vagy szivattyús elvezetéssel. Gondolva a csepegő vízre, a szomszédokat is figyelembe kell venni az elvezetés kialakításánál.

A középső szakasz következő lépése az elektromos betáplálás kiépítése. 230 V-os fali csatlakozó aljzat fog kelleni, amit a megrendelő biztosít. Ez lehet már kiépített vagy külön a klíma készülékhez elhelyezett dugalj is. Hogy melyik a jó megoldás, azt mindig az adott körülmények döntik el.

  • A légkondi szerelés utolsó szakasza:

Célegyenesben vagyunk! Ha már megtörtént a kültéri és beltéri egység felszerelése és minden további munka a helyén van, a csövek és kábelek összekötése következhet. Ezt követően a gép és a csőrendszer vákuumozására és hűtőközeggel való felöltésére fókuszálhatunk.

Az igaz, hogy a kültéri egység már tartalmazza a hűtőközeget, mely elegendő egy kisebb rendszer csővezetékeibe. Azonban előfordulhat, hogy itt többre lesz szükség, mert a csőhosszak igénylik az utántöltést. Semmi gond!

Kialakult a kalorikus kör, most következhet az elektromos összekötés. A klíma beszerelést végző szakember a készülék egységeit elektromosan is összeköti. Ha bekötötte a hálózati tápellátást biztosító vezetékeket, máris elindítható a készülék!

De még nincs vége, muszáj ismét ellenőrizni a készülék működését. Nyomásmérő műszerekkel ellenőrizzük, hogy nagy terhelés esetén is megfelelő legyen a működés, a teljesítmény. Az általunk beszerelt klímákra garanciát vállalunk!

A kílmaszerelés szabályai – fontos információk:

A fővárosban, annak környékén és egy kisvárosban eltérő szabályok vonatkoznak a klímák felszerelésére, pontosabban azok külső egységének elhelyezésére. A Budapesten érvényben lévő klímaszerelési szabályok miatt mindig alapos utánajárást igényel a kivitelezés, melyről mi gondoskodunk. Utánajárunk, hogy az Ön ingatlanára, az adott önkormányzathoz tartozó kerületre milyen szabályok vonatkoznak, az utca és házszám vonatkozásában!

Előfordulhat, hogy védett épületnél szeretnék felszereltetni a klímát. Amennyiben műemlék jellegű épületről van szó, ott ügyelni kell a homlokzat megtartására, azon változtatni nem lehet, pláne nem egy klímával. De mit lehet tenni ilyenkor, ha szeretne nyáron egy kellemesen hűs lakásban pihenni? Esetleg a belső udvar lehet a megoldás, ám ekkor is fontos megkérdezni a szomszédokat a dologról, kikérni a véleményüket, sőt aláírás gyűjtésével megerősíteni (így dokumentálva is lesz egyben), nehogy a későbbiekben problémák, konfliktust okozzon a klíma felszerelése.

3×2 méteres helyre van szükségünk a telepítéshez, különben a kültéri egységből jövő levegő folyamatosan fel fogja melegíteni a területet. Ezzel az is együtt jár, hogy a készülék már nem tudja ellátni a feladatát, ezt pedig senki sem szeretné. A kültéri egységre vonatkozó legfontosabb szabályokat megnéztük, most jöjjön a beltéri egység.

A beltéri egységek elhelyezése szintén alapos átgondolást igényel, hiszen a budapesti polgári lakásokra jellemző a 3-4 méteres belmagasság. Ha egy átlagos lakást veszünk figyelembe, ott a belmagasság folytán kb. 10 cm van a belső berendezés felett, tehát nagy különbség, mert a nagy belmagasságú lakásokban 30-40 vagy akár 50 cm is lehet ez a rés. A légkondicionáló berendezés elhelyezésének átgondolása ezért kulcsfontosságú, hogy elkerüljük a felesleges működést, energiafogyasztást!

Egy mobil klíma elhelyezése sokkal könnyebb, ám azok korántsem tudják azt a hatásfokot biztosítani, amit egy beépített klímával kaphatunk. Ebből kifolyólag azt a komfortot sem tudják nyújtani, amire a többség vágyik, ha a klímáról van szó.

Miért jó választás a klíma fűtésre?

Bár hazánkban még nincs még eléggé elterjedve, ideális körülmények között a klímával való fűtés kényelmesebb és nem utolsó sorban gazdaságosabb lehet, mint a gázfűtés. Főleg akkor, ha esetleg napelemmel termelünk villamos energiát. A hűtő-fűtő klímáknak köszönhetően egész évben méltó társunk lehet a klíma berendezés.

Hogy milyen fogyasztással működnek? Melyik az olcsóbb: fűtés klímával vagy gázzal? Erre nincs egységes válasz, hiszen mindig a körülmények és igények határozzák meg, hogy melyik megoldás lesz a legkényelmesebb a háztartás számára.

A készülék típusa, hatékonysága, fogyasztása is mérvadó, de összességében figyelembe véve azt, hogy az inverteres klímák praktikus tulajdonságai közé tartozik az, hogy nem mennek folyamatosan, hanem bizonyos időkben csak szinten tartanak a beállított hőmérséklet megtartása érdekében.

A leghidegebb napokon bizonyára magasabb lesz a fogyasztás, ám a jelenlegi árakat nézve az energiapiacon, érdemes lehet klímában gondolkodni fűtéshez is, nem csak hűtéshez! Vállalunk fűtéshez alkalmas klímaberendezés felszerelést is.

Érdekli a fűtés klímával? Keressen minket bizalommal kérdéseivel!

Akciós termékek után keresgél? Jó lenne klíma akció mellett felszereltetni a légkondicionálót? Midea, Toshiba, Gree multi-, inverteres klíma készüléket szeretne otthonába, az irodába vagy nyaralóba? Forduljon hozzánk, ha klíma telepítés, klíma beszerelés, klíma karbantartás, klíma tisztítás miatt keres jó szakembert, kollégáink gyorsan, rövid idő alatt kimennek a helyszínre! Kapcsolat felvétel okán kérjük keressen minket elérhetőségeinken.